Esettanulmányok

Az alábbiakban néhány esettanulmányt osztok meg a saját a praxisomból.

75 éves mozgásképtelen, túlsúlyos nőbeteg. Nagyfokú nyirokpangás és felületi hólyagképződés miatt kialakult seb, mely az egész bal láb elülső részét egybefüggően fedte.

70 éves diabeteszes nőbeteg, lábujj amputációt követő állapot. Sajnos a teljes gyógyulás előtt a hölgy stroke következében elhunyt. Gyógyulás: eddig a pontig 4 hónap

74 éves férfi beteg, kórházban fekvés következtében kialakult felfekvés a könyökén a keresztcsonti részen. A keresztcsonti rész keloidosan gyógyult, a beteg erre hajlamos, de ez a gyógyulást nem befolyásolta. Gyógyulás: 2 hónap

85 éves, ágyban fekvő, sovány nőbeteg. Felfekvés alakult ki a keresztcsonti részen. Sajnos, mire ez a seb begyógyult volna, ismét felfekvése lett, ezúttal kissé lejjebb, de az eredeti felfekvés csaknem eddigre teljesen begyógyult. A hölgy ezután elhunyt.

92 éves férfi beteg, kézfején túlburjánzott seb. Bőrgyógyásztól sem kapott segítséget. A pácienshez eddig tudtam járni, így a teljes gyógyulásról nincs kép.

90 éves, ágyban, inkontinens fekvő nőbeteg. Kórházi tartózkodás kapcsán kialakuló felfekvés, illetve bal lábközép amputációja következtében kialakult seb. Gyógyulás: 4 hónap

 

 

84 éves nőbeteg. Elesés következtében a hüvelyk -és mutatóujj között mély vágott seb keletkezett. Sajnos a gyógyult állapotról nincs meg a kép. Gyógyulás: 2 hónap

70 éves diabeteses nőbeteg, nagylábujj amputáció utáni állapot. Gyógyulás: 4 hónap

70 éves nőbeteg, munkagép baleset utáni állapot.  Gyógyulása 8 hónap.

65 éves túlsúlyos férfi beteg, vénás elégtelenség és nyiroködéma következtében kialakult bal lábon található hatalmas kiterjedésű seb. Gyógyulása 12 hónap.

85 éves túlsúlyos, diabeteszes férfi beteg, nagyfokú kezeletlen nyiroködéma miatt kialakult felmaródásos fekélyek. Gyógyulása 3 hét.

19 éves férfi, verekedés kapcsán harapott seb keletkezett. Gyógyulás: 2 hét

Rólam mondták

Hálás vagyok, hogy megtaláltam Szilvit. Hihetetlen segítség volt a magatehetetlen édesapám mellett. Szörnyű sebekkel engedték( küldték !!) haza a kórházból, és én képtelen lettem volna hozzájuk nyúlni. Édesapám is boldog volt, hogy sokkal fájdalommentesebbek a kötéscserék, mint a kórházban voltak. Szilvi nagyon figyelt a tisztaságra, és sok jó tanáccsal is ellátott.
Szívből ajánlom Őt !

H. Magdolna, Érd

Köszönöm a segítséget. Nem hittem, hogy az évek óta tartó sebem valaha is így fog kinézni ! Az étkezési tanácsokat pedig megfogadtam !

Zoltán, Páty

Ezúton is szeretném megköszönni a testvérem ellátásában nyújtott segítséget. Sajnos a daganatos betegség győzelmet aratott felette, de az utolsó időszakban végzett kötözések sokat segítettek az általános állapotának komfortossá tételében. Nagyon hasznosak voltak a vitaminok és egyéb kiegészítők javaslatai, én magam is hasznát vettem az oktatásnak.

K. Ferencné, Érd

Maradt még kérdése? 
Keressen bizalommal:

Telefon

+36 30 486 6486